SUMMER TRAINING Free Tutorials  Go To Your University  Placement Preparation 
Project Based Best Summer Training Courses in Jaipur
Investing in yourself is easy. Udemy online courses now from INR 455
0 like 0 dislike
179 views
in General English by Goeduhub's Expert (7.6k points)
retagged by
Change of voice

1 Answer

0 like 0 dislike
by Goeduhub's Expert (7.6k points)
edited by
 
Best answer

Change of Voice Questions Set-2

1) He was obliged to resign.

  1. He was obliged to resign.
  2. He was made to resign
  3. To resign was his obligation
  4. None

Answer: Option 2

Explanation : He was made to resign


2)The teacher should have not hit the child.

  1. The child should have not been hit by the teacher.  
  2. Teacher should not hit children.
  3. Hitting children should not be done by teacher.
  4. The child should not be hit.

Answer:Option 1

Explanation:The child should have not been hit by the teacher.


3)Who is creating this mess?

  1. Who has been created this mess?
  2. By whom is this mess being created?
  3. By whom this mess is being created?
  4. None

Answer: Option 2

Explanation:By whom is this mess being created?


4) Stella will invite Rita.

  1. Rita will be invited by Stella.
  2. Rita will have been invited by Stella.
  3. Rita will want to be invited by Stella.
  4. Rita will be wanting to be invited by Stella.

Answer: Option 1

Explanation:Rita will be invited by Stella.


5)Darjeeling grows tea.

  1. Tea is being grown in Darjeeling.
  2. Let the tea be grown in Darjeeling.
  3. Tea is grown in Darjeeling.
  4. Tea grows in Darjeeling.

Answer:Option 3
Explanation:Tea is grown in Darjeeling.


6)She spoke to the official on duty.

  1. The official on duty was spoken to by her
  2. The official was spoken to by her on duty.
  3. She was spoken to by the official on duty.
  4. She was the official to be spoken to on duty.

Answer: Option 1
Explanation:The official on duty was spoken to by her


7)People bless him for his goodness.

  1. He is blessed for his goodness by the people.
  2. He has been blessed for his goodness by people.
  3. The people have been blessing him for his goodness.
  4. People have blessed him for his goodness.

Answer : Option 1
Explanation:He is blessed for his goodness by the people.


8) The coach has warned the team.

  1. The team has been warned by the coach.
  2. The coach was warning his team.
  3. The coach has warned his team.
  4. Has the team been warned?

Answer: Option 1
Explanation :The team has been warned by the coach.


9)You should open the wine about three hours before you use it.

  1. Wine should be opened about three hours before use.
  2. Wine should be opened by you three hours before use.
  3. Wine should be opened about three hours before you use it.
  4. Wine should be opened about three hours before it is used.

Answer:Option 4
Explanation:Wine should be opened about three hours before it is used.


10)Shivu is singing a song.

  1. A song has been being sung by Shivu.
  2. A song is sung by Shivu.
  3. A song has being sung by Shivu.
  4. A song is being sung by Shivu.

Answer: Option 4

Explanation: A song is being sung by Shivu.

For any queries or doubts refer to comment section mentioning question number  with doubt

For more General English Topics Click here 


Our Mentors(For AI-ML)


Sharda Godara Chaudhary

Mrs. Sharda Godara Chaudhary

An alumna of MNIT-Jaipur and ACCENTURE, Pune

NISHA (IIT BHU)

Ms. Nisha

An alumna of IIT-BHU

Related questions

 Goeduhub:

About Us | Contact Us || Terms & Conditions | Privacy Policy || Youtube Channel || Telegram Channel © goeduhub.com Social::   |  | 
...